Mór24

Mór24

Étterem
Balatonfüred, Jókai Mór utca 24.

Nyitvatartás: CSÜTÖRTÖK: 17:30-22:00, PÉNTEK-SZOMBAT: 12:00-22:00 /konyha:12:00-15:00/17:30-21:00, VASÁRNAP: 12:00-16:00

Telefonszám: +36 87 784 715

Onnantól számítva, hogy a Covid legvadabb hullámaiban is tevékenykedő influenszerek megénekelték, még beletelt egy kis időbe, hogy rájöttünk: a felkapott Mór24 nem Móron van, hanem Balatonfüreden, a Jókai Mór utca 24-ben. Egy olyan helyen, ahol natúr borbárt nyitni kisadagos, bizonyos esetekben az „ez vajon mi lehet?” kérdést felvető ételekkel finoman szólva is bátor vállalkozás.
„Nyitottunk magunknak egy helyet” – mondja Almás Edit és Albrecht Tamás, akik mindig is a vendéglátásban dolgoztak, 15 évig külföldön. „Globális fúziós” – a   konyhájukat ennél jobban nemigen akarják definiálni, ami abból a szempontból érthető, hogy a szakács, Tamás a helyben elérhető alapanyagokhoz a fél világot lefedő utazási élményeivel, na meg Michelin-kategóriás tapasztalatával nyúl.
Ehhez a körúton belül már rég felkapott, kijjebb még távolságtartással kezelt gasztronómiai újhullámhoz Balatonfüred közönsége fokozatosan adaptálódik. Tömeg még nincs, a nyitottság azonban egyre többekben megvan, mondják Editék, és hát kell is egy kénmentes pet-nathoz vagy egy, a kelés közben elkapott, majd serpenyőben kisütött friss kovász – az úgynevezett szignicsör diss – elfogyasztásához.
Jó néhányan állítjuk, hogy már most zseniálisak, de a 2020 közepén nyitott Mór24 az igazi nagy berobbanást 2023-ra tervezi. Ehhez a nyitottságon és ismertségen kívül köze van a soron következő fejlesztéseknek, és a mára már részben kiforrott csapatnak (vannak vagy nyolcan), akiknek köszönhetően a tulajdonos párnak olykor a kislányukkal is lehetőségük nyílik minőségi időt tölteni.

 „Egy csipetnyi Spanyolország Balatonfüreden. Különleges, abszolút otthonos – egy világlátott ember vendéglátóhelye. A séf jól bánik a nemzetközi fűszerekkel, szeret jó ízekkel dolgozni” – mondta róluk Gianni Annoni, a Best of Balaton kurátora.

Kövess minket instagramon!