Hirschmann Fagyizó
Sokan Retró Fagyizónak hívják, nem véletlenül, hiszen már 1965 óta működik, ugyanazon a helyen, szinte változatlan enteriőrrel és azzal az ízvilággal, amiért sokan egy hosszabb túrára és hajlamosak, hogy fagyizzanak egy jót. Még a dédnagypapa kezdte el a fagylalt készítést és jelenleg a 4. generáció (Hirschmann Máté) viszi az üzletet. A kézműves, főzött fagylaltok még mindig a dédnagypapa hagyományos receptjei alapján készülnek. Alapanyagot tekintve csak biotejet és természetes összetevőket, helyi termelők gyümölcseit használják fel.
A fagylaltozó egyik jellegzetessége, hogy a konyhában és a pultban is még a régi eszközök, berendezések találhatóak, például a dédnagypapa idejéből fennmaradt eredeti tégelyes acélpult, a teraszon színes vasszékek, asztalok a kellemes szőlőlugas alatt. Elhelyezkedését tekintve a Balaton-part az utca végén található.