Bemutatkozik a Best of Balaton

Mi a közös az eldugott kőröshegyi fagyizóban és a Tihanyi Apátság hajnali sétájában? A Best of Balatonból kiderül! Idén már 70 izgalmas hely, 13 Balaton-rajongó híresség és évről évre újabb felfedeznivalók. Folytatódik a MOL Nagyon Balaton és az Index közös programja, a Best of Balaton.

 

Amióta világ a világ, a Balaton kincseit minden évben tucatnyi orgánum rangsorolja. Listába szokás szedni a legjobb éttermeket, halsütőket, szállókat és látnivalókat, rengeteg szempont szerint: hol a szerkesztőség tagjai döntenek, hol a közönség, hol felkért szakértők. Rossz nyelvek szerint pedig időnként az, aki fizet, hogy a legjobbak közé tartozhasson.

A MOL Nagyon Balaton és az Index 2021-ben útjára indította a Best of Balaton programot. Egy olyan kurátori csapatot hívtunk életre, amelynek tagjai nemcsak híresek és hitelesek, de köztudott róluk, hogy pont annyira imádják a Balatont, mint mi. A célunk, hogy évente velük együtt mutassuk meg a Balaton legjavát.

A Best of Balaton 50 hellyel indult 2021-ben. A gasztronómia, fesztiválok, rendezvények és aktív programok javából összeálló listán olyan állócsillagok is megtalálhatóak, amelyekről nehéz elképzelni, hogy jövőre kiesnének a legjobb helyek közül, de azt is el szeretnénk kerülni, hogy minden évben nagyjából ugyanaz a lista ismétlődjön. Ezért döntöttünk úgy, hogy a tavalyi 50-es lista az az alap, amely minden évben újabb értékekkel, érdekességekkel bővül, így idén már 70 szereplős a válogatás. Azt várjuk a kurátorainktól, hogy járjanak nyitott szemmel a (balatoni) világban, és ha valamire felkapják a fejüket, arra a következő alkalommal hívják fel az őket és minket követők figyelmét.