A Best of Balaton téli ajánlatai

Vár a balatoni tél!

 

A MOL Nagyon Balaton és az Index 2021-ben indította el a Best of Balaton programot. A magyar tenger szerethető „dolgait”, legjobb vendéglátó helyeit évről-évre listák tucatjai mutatják be. A Best of Balaton más utat választott: ez egy deklaráltan személyes hangvételű válogatás. A program kurátorai olyan celebek és szakemberek, akik maguk is rajonganak a Balatonért és akikre garantáltan érdemes hallgatni. Persze az se mellékes szempont, hogy a kurátorokat – Giannit, Gyurta Danit, Lábas Vikit, Marsalkó Dávidot, Ördög Nórát, Tillát, Trokán Nórát, Vecsei H. Miklóst – sok százezren követik, az alapítók reménye szerint nemcsak a közösségi médiában, de a Balaton irányába is.

A Best of Balaton eddig közel 90 ajánlatot gyűjtött össze, közöttük rengeteg olyat, amiért a hidegebb hónapokban is érdemes útra kelni, vagyis érdemes most is szemezgetni a „négy évszakos” ajánlatok között. A listán nem csak a gasztronómiához és a turizmushoz direktben köthető helyek, de például „a Balatonon kimondott igenek” a „kocogás a Balaton partján”, vagy éppen Csukás István neve is szerepel, de az otthoni fotelben üldögélve a „Balaton OffSeason” Insta-oldal a tő főszezonon túli hangulatát idézi.

Idén decemberben az Index olvasóit kértük arra, hogy ajánljanak „bármit”, amiért a téli időszakban is érdemes felkerekedni. A kurátori csapat a két ünnep között válogatott a több száz ajánlat között.

 

Íme nyolc ötlet, amiért mindenkit vár a balatoni tél.

 


A forralt bor illata, ami a jeges Balaton felől fújó szél ikonikus illatával keveredik
Miért ajánlják?
„Mert forralt bor nélkül nincs igazi téli Balaton!”
helyszín: bárhol a Balatonon


Fenegyerek Pálinka

Miért ajánlják?
„Főként ősszel és télen, de persze nyáron is érdemes ellátogatni Pach Gáborhoz, nyáron a ginje hűsít, télen pedig a pálinkái, amiből igen sok van neki… és ad is belőle. Sokat tesz Zamárdiért, minden fórumon népszerűsíti a Balatont így a „best of” cím vélemènyem szerint egyértelműen illik rá. És a legjobb arcok is nála tanyáznak.”
helyszín: Zamárdi


Öböl Piknik
Miért ajánlják?
„Gyönyörűen kialakított természetbe illő miliőben lehet elfogyasztani a nap bármely részében az ízletes ételeiket. Családias fogadtatás, gyermekjátszótér került kialakításra, ahol a gyermekek biztonságban tudnak játszani miközben a mi felnőttek kikapcsolódunk. Kutyabarát, családias panorámás étterem.”
helyszín: Balatonfüred


Szaplonczay sétány
Miért ajánlják?
„Csodálatos panoráma, vadregényes az eleje-vége, a középső rész gyönyörűen felújítva. Fonyódról átsétálva a löszfal tetején egészen a Bélatelepi szabadstrandig (télen-nyáron nyitva!) pont megéhezünk, ott vár a Torony étterem.”
helyszín: Fonyód


Három Majom Bisztró
Miért ajánlják?
„Egyedi hangulat, menő zene, szuper pizza, olyan mint egy jó házibuli felturbózva. És ne felejtsük el a legkevesebb kiszolgálást”
helyszín: Balatonalmádi


Balatonföldvári Kilátó
Miért ajánlják?
„Nagyon szuper a Hajózástörténeti Múzeum a kilátóban. A kilátás is gyönyörű.”
helyszín: Balatonföldvár


Boldogasszony templomrom
Miért ajánlják?
„Mert innen nézve minden évszakban csodálatos a Balaton és a táj. Megnyugtató atmoszférája van ennek a helynek.”
helyszín: Alsódörgicse


Vörös és Kék kápolna
Miért ajánlják?
„A havas, zúzmarás tájban különösen megkapó a körülötte lévő séta. Misztikussá varázsolja a balatoni táj.”
helyszín: Balatonboglár

 

Az ajánlók között VIP-bérletek találnak gazdára a 2024-es STRAND, Jazzpiknik, Művészetek Völgye és Balaton Pikinik fesztiválokra.

A MOL Nagyon Balaton tervei szerint 2024-ben tovább fejlesztik a Best of Balaton projektet, annak érdekében, hogy a hétköznapokban még használhatóbb legyen ez a platform a Balaton iránt érdeklődők körében.

 

 

Kövess minket instagramon!