Bergmann Cukrászdák

Bergmann Cukrászdák

Cukrászda - fagyizó Kávézó
Balatonfüred, Zsigmond utca 1. és Petőfi Sándor utca 64.

Nyitvatartás: Szerdától vasárnapig 9:30-tól 19:00-ig

Telefonszám: (06) 87 / 482 763

Egy kapuvári szabómester szerencsét próbáló fia volt az, aki megnyitotta az első Bergmann Cukrászdát 1939-ben Győrben. Ezzel kezdődött meg a Bergmann család nemcsak szerencsével, hanem sok munkával átitatott története, ami csakhamar egy, majd több győri cukrászdát eredményezett.
A Balatonnál először 1992-ben bukkant fel a Bergmann Cukrászda cégére, amit 1999-ben egy újabb füredi egység követett. Az elmúlt három évtized során a  Bergmann Cukrászda legenda lett: noha az alapító, Bergmann Ernő 2020-ban eltávozott, öröksége mai napig itt él velük. Krémesük például a városi örökség részévé vált, de békebeli és modern süteményeik, kenyereik és pékáruik, fagylaltjaik, kávékülönlegességeik, teaspecialitásaik évről évre idevonzzák az édesszájú füredi polgárt és világlátott nyaralót is. Aki idejön, az a polgári nyugalom állócsillagát találja, vagy ahogy a tulajdonosok fogalmaznak: „az állandóságot és stabilitást nyújtjuk a   változó világban”.
Legyen hát 1999, 2007 vagy épp 2022, ugyanazt a minőségű Bergmann-krémest majszolhatjuk el valamelyik egység teraszán, aztán leöblíthetjük a vaníliafagyival megbolondított jeges kávéval, amiben nincsen jég.
Minek is azt hígítani, ahogy a  minőséget is felesleges.

Kövess minket instagramon!