Kaáli Autó-Motor Múzeum

Kaáli Autó-Motor Múzeum

Szabadidő - sport
Dörgicse, Csörgőfa utca 33/2.

Nyitvatartás: Látogatás kizárólag a honlapon keresztül történt időpont foglalás után lehetséges.

Telefonszám: +36 70 388 1655

A legidősebb több mint százéves, a  leghosszabb hatméteres, a legszebbek és legértékesebbek pedig azok, melyekhez személyes élmények kötődnek. Ezek mind autók: a  dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeum kincsei. Szám szerint 135 jármű várja itt, hogy a látogató megcsodálja. S ami még inkább különleges: mindegyik működőképes.
Minden egyes jármű történetét részletesen ismeri a múzeum megálmodója és tulajdonosa, dr. Kaáli Nagy Géza, aki első autóit még Amerikában vásárolta meg, ott kezdte ugyanis pályafutását az orvosi egyetem elvégzése után. Itthon évtizedekkel később a Kaáli Intézet alapítójaként és vezetőjeként lett ismert, főleg a meddő párok körében. Még néhány évvel ezelőtt sem gondolta, hogy egyszer múzeumot hoz létre.
Először csak a családi autóknak épített dörgicsei házuknál egy nagyobb garázst, majd idővel egyre-másra bűvölték el a régi járgányok, s a világ minden tájáról kerültek ide járművek.
„Fantasztikus lehetőség arra, hogy egy helyen tud- junk megcsodálni többféle kocsit. Fröccsözni is jó errefelé, de néha az ember vágyik valami más prog- ramra is. És ez szerintem telitalálat” – mesélte a múzeumról Gianni Annoni, a Best of Balaton egyik kurátora.

Kövess minket instagramon!