Majthényi présház

Majthényi présház

Borászat Étterem
Balatonlelle-Kishegy, Kishegy-telep, Panoráma utca

Nyitvatartás: Hétfőtől vasárnapig 12 és 21 óra között

Telefonszám: +36 30 338 7647

A Majthényi Présház egy kevesebbek számára ismert domboldalból néz rá a Balatonra, annak is a déli oldalára, rálátással a Badacsonyra és a tanúhegyekre. A Balatonlelle közelében található Kishegy persze nem csak kilátópont, hanem a helyi borászok egyik fontos központja is, ahol a Konyári Pincészet is található. Ezt a kínálatában klasszikus, minőségében kiemelkedő éttermet is a  Konyári család egyik része vezeti.
A Balatonnál mostanra megszokhattuk, hogy mindig van jó néhány új és felkapott hely, de nem biztos, hogy az ember folyton kísérletezni akar. Az igazán nagy teljesítmény az, ha egy étterem évek múltán is stabil minőségben, nagy törzsközönséggel működik, és a Majthényi Présház pontosan ilyen. Az étterem nem mindennapi helyen fekszik: az épületet és a mellette lévő barokk kápolnát Majthényi gróf építtette. A  Konyári család állandó személyes jelenléte sokat hozzátesz a hangulathoz és a minőségre is garanciát nyújt, ha pedig kedvet kaptunk a borokhoz, a pincészetbe is átruccanhatunk.
Szép időben érdemes a teraszra ülni – nyáron a foglalás kötelező –, ahonnan a  Badacsonyig is ellátni, de leginkább vacsorázni érdemes felkeresni a helyet, már csak a szépséges naplementék miatt is.
A Majthényi Présház legnépszerűbb fogásai a kemencés ételek: sokan a báránycsülök, vagy éppen az oldalas és a libamell miatt járnak vissza, de igen népszerű a mákos guba és a friss, termelői grillezett sajt is. Az étterem idén állt át egész éves nyitvatartásra, ősszel és tavasszal két remek gasztrofesztivál szervezéséből is kiveszik a részüket. A Kishegyi Kortyok és falatok, valamint a Murci fesztivál is egyre népszerűbb a Balaton-rajongók körében, egyben nagy lehetőség a környékbeli pincészeteknek a bemutatkozásra.

Kövess minket instagramon!