Neked Főztem

Neked Főztem

Étterem
Zánka, Fő utca 7.

Nyitvatartás: 12:00 - 21:00

Telefonszám: (70) 365 1003

Az alapelv önmagában még nem lenne nagy megfejtés: környékbeli termelőktől az elégedett vendég tányérjára. Sokan csinálják ezt, Horváth-Kertész Orsolya és Horváth Csongor mégis olyan szintre tudta emelni ezt, hogy a Neked Főztem név mára fogalommá vált. A hajdan a zánkai strandot és a füredi Aranyhíd sétány lakótelepét is megjárt Neked Főztem felhagyott a terjeszkedéssel, helyette visszatért az alapokhoz. A csinos termésköves házikó a zánkai református templom és a Gyógynövény-völgy között várja azokat, akik egy finomat ennének, és mellé egy jót innának.
„Idénre végre szuper, 21. századi konyhánk lett, teljesen felújítottuk az egészet” – lelkendezik Horváth-Kertész Orsolya. A tulajdonos szerint az új gépekből és szervezettebb konyhai pályák kialakításából a vendégek a gyorsabb kiszolgálást fogják érzékelni, de év elején a belső vendégteret is felfrissítették, melynek eredményeként nemcsak új dizájnt kapott, de tucatnyi fővel több éhes embert tudnak benne leültetni. Orsolya szerint a Neked Főztem ezeknek köszönhetően otthonosabb lett, miközben továbbra is rendkívül fontos küldetésüknek tartják a helyi és környékbeli alapanyagok használatát. „Csongor nagyon szeret több textúrát használni az ételeiben” –  mondja el Orsolya, aki szerint emellett sok-sok zöldségre is számíthatunk a tányérokon (a  vegánokra és vegetáriánusokra is odafigyelnek).
A Neked Főztem Gasztrokocsma étlapja alapvetően kéthetente változik, de akadnak a menüről levehetetlen fogások. Ilyen a bécsi szelet, a marhapofa, a fogasfilé és a kívül ropogós, belül krémesen lágy sült túrógombóc, vagy épp az új libling: a gyümölcsös palacsinta.
„Még egy ok, hogy letérj a főútról! Minden évben eljövök ide. Szuper a kisugárzása, és ez engem minden alkalommal megfog” – vallja Gyurta Dániel, a Best of Balaton kurátora.

Kövess minket instagramon!