Villa Kabala

Villa Kabala

Étterem Szállás
Szigliget, Kamonkői út 40.

Nyitvatartás: Csütörtöktől hétfőig 10:30-tól 21:00-ig

Telefonszám: (70) 286 1113

Ha balatoni panorámáról van szó, nem maradhat ki a szigligeti Villa Kabala étterem. Farkas István festő egykori villájában járunk, ami szerencsére egy hozzáértő csapat kezei között született újjá. A Terjék Petra és Fölföldi Péter vezette étterem minden porcikáján látszik, hogy a tulajdonosok értik és érzik a gasztronómiát, illetve a vendéglátást.
„Két dolog fog meg itt úgy, hogy nem ereszt: az elképesztő panoráma és az ételek minősége” – ajánlotta a figyelmünkbe Gyurta Dániel, a Best of Balaton egyik kurátora.
A Villa Kabala egy belassulós hely, egyedülálló gasztronómiai koncepcióval. Idén úgy döntöttek, nyáron csak vacsorára kínálnak meleg ételt, és akkor is csak degusztációs menüt. A vacsora este 6 órakor kezdődik, és hat fogásból áll, a legjobb fine dining hagyományokat őrző gasztronómiai utazást kínálva. Érdemes legalább 3 órát rászánni a kóstolásra, amikből a vegánok sem maradnak ki, hiszen nekik is kínálnak teljes menüsort.
A reggel fél 8 és délután fél 5 közötti időszak pedig a bruncholásé: környékbeli termelők alapanyagait felhasználva készítenek tapasokat, melyekhez egy pohár champagne vagy saját pörkölésű kávé dukál. Mindez festői környezetben, Szigliget tetején. Különleges, sokszor visszatérős helyszín a Villa Kabala, ahol szerencsére nemcsak vacsorát, hanem szállást is kínálnak.

Kövess minket instagramon!